Mitsubishi eX с ново поколение 4х4 система

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще представи MITSUBISHI eX Concept - компактен SUV с ново поколение електрозадвижване по време на 44-ия автомобилен салон в Токио /28 октомври - 8 ноември/. Концептът ще демонстрира следващото поколение елекктрически автомобилни технологии на MMC, ново развитие на дизайна на машините на марката отпред, наречен Dynamic Shield, както и доста технобогии за удоволствие от управлението “пакетирани” в габаритите на компактен кросовър.

Колата ще бъде показана в Токио заедно с Outlander PHEV, Outlander PHEV Baja Portalegre 500 Rally Car, i-MiEV, Pajero и няколко малки коли за местния пазар.


Формулата е: Eлегантност + SUV + 100% Eлектрически

MITSUBISHI eX Concept е с по рода си с уникална визия, 100% електрозадвижваенe за компактен SUV, предназначен да намери подобаващо място в нишата за този род автомобили.

В него са използвани уникални електрически технологии на MMC, както и такива за контрол на задвижването 4х4, комбинирани с системи да автоматизирано управление, системи за свързаност и активни технологии за безопасност.

Екстериорът и интериорът на колата демонстрират посоките по които поема дизайна на марката. Като цяло той на спортен градски кросовър, обединяващ елегантност и стил ала "shooting brake" (купе с по-нисък покрив, кръстосан с хечбек и термин с произход от формата на британските ловни конски екипажи от миналото) с линиите на компактен SUV.