Mitsubishi eX Concept на път към конвейера

Mitsubishi ще започне серийно производство на изцяло електрическия концепт на кросоувър eX.

Сглобяването на автомобила ще стартира през 2020.

По предварителни данни автономният пробег на новия всъдеход ще надвишава 400 км. Освен това  автомобилът ще получи постоянно задвижване на четирите колела. Възможно е да бъде оборудван с функция за автономната шофиране.
Първият прототип EX беше представен на автомобилното изложение в Токио през миналата година. От компанията подчертаха тогава, че новият кросоувър служи за представяне на дизайна и възможностите на бъдещото производство на електрически автомобили в SUV сегмента. Концепцтът притежава агресивен дизайн. Предната част на прототипа е изпълнена в стила на Dynamic Shield. Новият модел е оборудван с LED оптика, скосен покрив и допълнителна защита на каросерията. За по-удобен  достъп в салона  на автомобила инженерите са отстранили централната колона и са  инсталирали „летящи“ врати.

Известно е, че по време на автомобилното изложение в Женева Mitsubishi показа два нови прототипа, изградени на базата на моделите L200 и ASX. Освен това  пред публиката беше показана актуализирана версия на ASX за Европа.

Галерия