Mitsubishi e-Evolution Concept

Mitsubishi представи нов концептуален автомобил на автомобилното изложение в Токио. Той носи името Mitsubishi e-Evolution.

Представено е голямо SUV купе, което е с чисто електрическо задвижване. Три електрически мотора се компилират и задвижват интелигентно четирите колела. На предния мост има е-двигател, а останалите два посредством управлението Torque Vectoring задвижват двете задни колела. Електронният мозък обаче така разпределя въртящият момент към четирите колела, че дори предугажда намеренията на шофьора. Главен акцент е изцяло новата спирачна система, която тук е оборудвана с електрически спирачни апарати, които работят напълно самостоятелно един от спрямо това, какво усилие е необходимо за спиране на съответното колело.

Цялото задвижване се настройва автоматично чрез интелигентно управление, което посредством множество сензори сканира характеристиките на пътната лента, както и профила на водача. По желание шофьорът може да поиска от системата да му направи предложения за оптимизиран стил на управление. Електрическата система се захранва от нова високомощностна батерия.

Разбира се, автомобилът с четири врати ще бъде с усъвършенствана операционна система. Mitsubishi разполага също с изключително аеродинамична каросерия, която се отличава със забележителни вдлъбнатини по фланговете, видимо разделени в две части С- колони и висока кърма. Всичко това се подчертава от звездовидните LED задни светлини. Стъклата изглеждат като че ли са без ограничаващи колони, покривът е оборудван с релси.

Не липсва високото окачване със стабилна обшивка на каросерията. Стъклената купевидната линия на покрива обаче е филигранна. Фронтално студията се характеризира с изтеглена напред фронтална част, обрамчена с LED фарове в две части, а акцентът върху предния капак са двата големи вентилационни отвора.


Галерия