Mitsubishi без странични огледала

От 2018-та година Mitsubishi ще стане първият производител в света, който ще замени страничните огледала на всичките си серийни модели с миниатюрни камери.

Идеята не е нова и вече е прилагана на много концепти, но все още няма производствени модели с камери. Въпреки многото предимства, като например подобряването на аеродинамичните характеристики на превозните средства и намаляване на теглото, класически огледала продължават да имат предимство в автомобилната индустрия. Това скоро може да се промени, тъй като камерите стават все по-съвършенни.

Mitsubishi обяви, че е разработил най-модерната камера в автомобилната индустрия. Според компанията тази камера може да открива предмети на разстояние до 100 метра. Устройството на апонците се основава на изкуствен интелект и употребата ще допринесе за намаляване на пътно-транспортни произшествия, особено тези, които се случват, когато сменяте платната на автомагистрала.

Камерата на Mitsubishi използва технология, която "имитира" човешкото зрение и се фокусира върху определени части от зрителното поле, за да открие рано превозното средство, което се приближава. Освен това камерата е в състояние да различи автомобилите от мотоциклети или пешеходци.

В сравнение с камерите, които в момента се използват в автомобилната индустрия и които откриват обекти на разстояние от 30 метра, Mitsubishi ги засича на разстояние до 100 метра. Японската компания заяви, че заснемането с новата камера е подобрено от 14% на 81%.

През 2016-а Япония бе сред първите страни в света, която разреши използването на камери вместо външни огледала.

Галерия