Mitsubishi Outlander PHEV 100 000 продажби

Малко над четири години след представянето си на европейския пазар, Mitsubishi Outlander PHEV (плъг-ин хибрид) регистрира 100 000 продажби в региона.

Първоначалната идея на японците е била да продават екологичния SUV модел само на отбрани пазари, като Холандия и Скандинавските страни, но с времето популярността му набира сила и той стъпва в голяма част от страните на Стария континент, включително и България.

Най-голям пазар за модела към момента в Обединеното Кралство, където са пласирани малко над 34 000 автомобила. На второ място е Холандия с 25 399 реализации, следвана от Норвегия с 13 429 регистрации. В топ 10 попадат още Швеция, Германия, Франция, Испания, Швейцария, Португалия и Белгия.

От японския производител казват, че 100 000 – ната продадена бройка в Европа е само върхът на айсберга за PHEV. През декември бе поставен стартът на продажбите на новия PHEV в Северна Америка, а в бъдеще предстои имплементирането на успешната SUV + EV формула на Mitsubishi Motors и в други превозни средства и сегменти на марката.

"Нашите планове се градят в условията на разгорещени дебати за бъдещето на дизеловите автомобили в цяла Европа, а 100 000-та продажба е само индикатор, че Mitsubishi Motors създава отлични условия за всички, които искат да поведат промяната след себе си," коментират още от фирмата.  

Галерия