Mitsubishi Eclipse Cross и GT PHEV Concept с награди Good Design

Два от най-новите модела на Mitsubishi Motors – Eclipse Cross и концептуалният GT-PHEV – получиха наградата GOOD DESIGNTM*, присъждана от експертите от Chicago Athenaeum.™

Наградите са доказателство за успешната нова дизайнерска философия на Mitsubishi Motors, която навлиза с фейслифта на Outlander, няколко концептуални автомобила и изцяло новия Eclipse Cross.

Наградите GOOD DESIGNTM са част от най-старата и престижна глобална програма за отличие и иновация в дизайна. Учредени от Чикагския музей за архитектура и дизайн, те открояват както най-добрите продукти, така и най-прогресивните лидери в индустрията, но освен това създават и популяризират тенденциите в съвременния дизайн и производство.

GOOD DESIGNTM наградите са учредени в Чикаго през 1950 г. от легендите в областта на архитектурата и дизайна – Едгар Кауфман, ДжейР., Ееро Сааринен и Чарлз и Рей Еймс.
“За нас е чест да получим такова признание за усилената си работа и то от толкова престижна организация,” каза Цунехиро Кунимото, вицепрезидент на отдел Дизайн в Mitsubishi Motors. “Eclipse Cross е първият автомобил от нов вид, подчинен на нашата нова дизайнерска философия, а GT-PHEV Concept илюстрира посоката, в която тази философия ще изгражда следващите поколения Mitsubishi Motors SUV-та.”

Eclipse Cross е симбиоза от купе с остри черти и динамична SUV мобилност с отличителните почерк, технологии и увереност при шофиране на Mitsubishi Motors. Забележителният DYNAMIC SHIELD дизайн на предницата, е допълнително оформен от черната централна решетка с хром акценти, а дизайнът на задната част се откроява с високо разположената линия на стоп светлините, която разделя задното стъкло на две части.

Концептуалният Mitsubishi GT-PHEV, който за първи път видяхме на Автосалона в Париж през 2016 г., също е разработен с последните дизайнерски решения, както и с всички технологични подобрения на бранда.

Цялостната визия на Mitsubishi GT-PHEV говори за “ground tourer”, със солидно и интелигентно излъчване.

“GT-PHEV не е автомобил в производство, но е ясна индикация за развитието на дизайнерския език на Mitsubishi Motors в близкото бъдеще,” каза Кунимото. “Надявам се, че нашето старание и отдаденост на работата ще продължават да бъдат разпознавани и признавани.”

*… GOOD DESIGN™ е федерално регистрирана и защитена търговска марка на Chicago Athenaeum.

Галерия