Mitsubishi Motors с три престижни награди

Четири години след завръщането на Mitsubishi в най-големия си пазар в Европа – Германия, дойде признание за японски ябренд от единственият международен конкурс за дизайн, който обхваща целия спектър - от продукта, през идентичността на бранда, до комуникационната стратегия – кампании и събития. Успехът на бранда в Германия може да бъде обобщен в следните цифри: 2013 календарна година - 21 910 продажби (- 9% спрямо 2012 к. г.), 2017 календарна година - 45 197 продажби (+ 16% спрямо 2016 к. г.).

Д-р Йорг Саския Дийл, управляващ директор на GMK – консултантска агенция в Кьолн, сподели: “Стратегия, концентрирана в потребителските нужди, консистентно управление на марката, което запазва традициите и корпоративните ценности, като същевременно активно включва бизнес партньорите си в процеса, ефективна комуникация на основните си преимущества – електрическата мобилност, системата за задвижване на 4-те колела и SUV наследството, поставят основите на постоянния ръст и успешното бъдеще в една затруднена пазарна среда", и добавя: "Компанията демонстрира, че отличителният образ на бранда и последователната комуникация са основната подкрепа за бизнеса по пътя към постигането на неговите цели, а една от тях е и спечелването на нашата награда в този най-ожесточен сегмент – автомобилите.“

От своя страна, Д-р Колия Ребсток, управляващ директор на MMDA коментира: “Тази награда е една от най-важните в автомобилния бранш и за нас е огромна чест да я отнесем вкъщи. Тя е отражение на изключително положителното развитие на компанията през последните години, рамо до рамо с нашите бизнес партньори и потребители. И, разбира се, силна мотивация да продължим по пътя на възраждането, креативността и иновативността на Mitsubishi Motors.”

Също така Mitsubishi Motors Eclipse Cross получи приза Good Design за 2018 г., учреден от Японския институт по дизайн.

От Института коментираха своя избор с думите: "Дръзкият клиновиден профил е изключително впечатляващ. Характерната линия отстрани е отличителна и, от една страна, изразява вниманието към детайла в подравняването с дръжките на вратите, а от друга, се влива в стоп линията, която разделя задния прозорец на две и гарантира отлична видимост. Останахме впечатлени и от начина, по който дизайнът използва различната височина в предната и задната част на покрива, за да създаде усещането на купе силует, запазвайки пространството и комфорта на SUV автомобил."

Eclipse Cross е съчетание от изострени купе линии и динамична SUV мобилност с характерния почерк на Mitsubishi Motors. Дизайнът му вдъхновява водачът да се впусне в нови приключения, all-wheel control технологията гарантира приятно и сигурно пътуване, а системите за свързаност ви държат във връзка с любимите хора във всеки един момент без да отделяте ръце от волана.

С екстериора си Eclipse Cross създава нова визия на SUV купе автомобилите – голям просвет, просторна кабина, същевременно изострен профил с почти вертикална задна част и мускулести калници.

Good Design наградата е единствената награда за дизайн в Япония от учредяването си 1957 г. под името Good Design Product Selection System (или G Mark System). През 60-те години на съществуването, движението подобрява индустрията и стандарта на живот в страната чрез дизайна и има връчени над 45,000 G Mark награди. Към днешна дата то се е превърнало в международна организация, в която участие взимат компании от цял свят, а знакът G– символът на наградите се разпознава като нарицателно на дизайнерско отличие.

Още едно отличие за Eclipse Cross беше излъчено тази година - Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design.

Галерия