Mitsubishi представи нов Colt за Европа

Mitsubishi Motors Europe B.V., дъщерното дружество на Mitsubishi Motors в Европа, представи изцяло новия компактен хечбек Colt за европейския пазар.

Следвайки стъпките на новия ASX, който беше добре приет от лансирането му в Европа този март, изцяло новият Colt е базиран на платформата CMF-B на Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance и е компактен хечбек с пет врати разработен от Renault. Моделът ще се произвежда в завода на Renault в Бурса в Турция и е планиран да бъде в шоурумите на Mitsubishi Motors в Европа от този октомври. Изцяло новият Colt – седмото поколение, лансирано в Европа – ще бъде представен отново на европейския пазар за първи път от девет години.

Дизайн

Изцяло новият Colt се отличава с мощен и спортен външен вид, който е съобразен с европейските вкусове. Предната част отразява дизайнерската концепция на Mitsubishi Motors Dynamic Shield и съчетава тънки, изцяло LED фарове в горната част с L-образни LED дневни светлини отдолу за рязко изражение. Отзад, подчертаващата ширина броня осигурява пъргав вид с усещане за стабилност.

Силово предаване

Новият модел MItsubishi Colt се предлага в екологично чист пълен хибриден (HEV) модел и модел с бензинов двигател. Моделът HEV обединява 1,6-литров бензинов двигател; два електродвигателя (алтернатор-стартер и главен двигател); автоматична, многорежимна скоростна кутия; и 1,2 kWh батерия. Бензиновият модел предлага опция за 1,0-литров бензинов двигател с турбокомпресор с 6-степенна ръчна скоростна кутия или 1,0-литров бензинов двигател с 5-степенна ръчна скоростна кутия.

Комфорт и безопасност

Премиум интериорът е оборудван със Smartphone-link Display Audio (SDA) в центъра на арматурното табло. Използвайки 7-инчов или 9,3-инчов дисплей, водачът има достъп до системата Multi-Sense, която позволява персонализиране на изживяването при шофиране, като например режимите на шофиране (My Sense, Sport или Eco режим), реакцията на двигателя и кормилното управление и амбиентно осветление. Освен това първокласната звукова система Bose позволява супер високо качествено аудио изживяване. Набор от усъвършенствани функции за безопасност също помага на водача за безопасно и сигурно шофиране.

Галерия