Mitsubishi Eclipse Cross PHEV

MITSUBISHI разпространи първата официална информация за версията 2021 година на SUV модела си ECLIPSE CROSS, за който от компанията обещават, че ще предложи още по-спортен дизайн, удоволствие зад волана и подобрен комфорт. Новост при автомобила е и неговата зареждаема (plug-in, PHEV) хибридна версия, която обаче ще бъде налична само на някои пазари.

Новият MITSUBISHI ECLIPSE CROSS ще бъде лансиран първо на пазарите на Австралия и Нова Зеландия през ноември, а през 2021 година в продажба на местните пазари ще бъде въведена и plug-in версията на модела. Автомобилът ще стане достояние на потребителите в Северна Америка през първата четвърт на следващата година, но там няма да се предлага PHEV модификацията.

Добрата новина е, че ще се предлага и в България след премиерата през пролетта на 2021г.

Зареждаемата хибридна версия на MITSUBISHI ECLIPSE CROSS използва доказалото се при OUTLANDER PHEV двумоторна концепция- 2.4-литров MIVEC двигател и два електромотора, като системата избира автоматично между три режима на работа- EV, Series Hybrid и Parallel Hybrid.

Интересна новост при MITSUBISHI ECLIPSE CROSS е функцията Vehicle-to-Home, която е в състояние да подава към външни консуматори електрическа енергия равностойна на потреблението на едно домакинство в продължение на до 10 дни, при положение, че батерията и резервоарът на ватомобила са напълно заредени.

От Mitsubishi споделят, че SUV моделът ще се предлага и във версия с 1.5-литров MIVEC четицилиндров турбоагрегат.

Овациите за дизайна са заслужени за Хидеясу Накагами, който е проектирал автомобила.

 

Галерия