Mitsubishi с последна партида на Pajero

Mitsubishi Motors премахва четвъртото поколение SUV Pajero от поточната линия, която се произвежда от 2006 г. Последната партида от 800 автомобила е произведена в специално окончателно издание.

Автомобилите ще се продават в Австралия.

Австралия се превърна в един от последните пазари, където новият Mitsubishi Pajero е достъпен за закупуване.

Например в Европа SUV-ът беше спрян да се продава през 2018 г. и моделът най-накрая напусна пазара през есента на 2019 г.

Mitsubishi Pajero Final Edition не се различава съществено от стандартната версия на модела. По-специално, този SUV получава допълнителен защитен дефлектор на предния капак, специални постелки и възпоменателни емблеми. В допълнение, клиентът ще получи сервизна книжка и ръководство за експлоатация в обвързваща услуга. И накрая, топ моделът Exceed ще има педали от черен алуминий и панорамен покрив.

Всъдеходът е оборудван с 3,2-литров шестцилиндров турбодизел, развиващ 192 к.с. и 441 Нм въртящ момент. Двигателят работи заедно с петстепенна автоматична скоростна кутия и постоянно задвижване на всички колела. Все още не са обявени цените на автомобилите.

Mitsubishi Pajero се произвежда от 1981 до 2021 г. За 40 години Мицубиши са продали около 3,3 млн. единици на модела, които са сменили поколението четири пъти. Предполага се, че автомобилният производител ще напусне Pajero без пряк наследник - кросоувър с каросерия монокок трябва да замени SUV-с рама.

Галерия